Ga naar de inhoud
verzuimbegeleiding

Verzuimbegeleiding

Benieuwd naar onze andere diensten?

Jouw verzuimspecialist en casemanager

Bij (langdurig) verzuim kun je als werkgever of leidinggevende besluiten om de verzuimspecialisten van Buro P&O in te zetten als casemanager en te gebruiken als sparringpartner.

Wij…

  • …bereiden samen met jou verzuimgesprekken voor.
  • …lezen mee met verslagen van verzuimgesprekken.
  • …vertalen de adviezen van de bedrijfsarts naar praktische herstel- en reintegratieafspraken met de werknemer.
  • …stellen documenten op als het plan van aanpak, periodieke evaluaties, eerstejaarsevaluatie en eindevaluatie (concept).

Klantverhaal

De eerste keer dat een werknemer bij ons langdurig ziek werd, had ik geen idee dat er zoveel bij kwam kijken. De bedrijfsarts, de arbodienst en de verzuimverzekering gaven allemaal aan wat zij van mij verwachtten en wat ik allemaal moest doen. Ik dacht dat dit allemaal zou helpen om mijn zieke werknemer snel weer terug te hebben op het werk, maar integendeel. Het contact verliep moeizaam en gesprekken liepen soms uit in grote frustratie en boosheid, ook bij mij.

Pas toen ik met Buro P&O had gesproken over het “waarom” van al die stappen en verplichtingen en waar dat vandaan komt, begreep ik pas wat mij als werkgever te doen stond. Ik ben samen met Buro P&O opnieuw het gesprek met de zieke werknemer aangegaan. Ook om hem dit allemaal uit te leggen. Vanaf dat moment verliep het contact goed en leek het ook dat het herstel van de werknemer sneller ging.

We beginnen met een voorstel

De eerste stap die we samen met de werkgever of leidinggevende zetten is het opstellen van een voorstel hoe we de verzuimbegeleiding gaan vormgeven. Daar in staat welke stappen en activiteiten de werkgever of leidinggevende zelf gaat uitvoeren en wat de rol van onze verzuim specialist wordt. Op die manier weet je vooraf waar je aan toe bent en wat de kosten zijn.

Het doel van onze verzuimbegeleiding

Ons doel is natuurlijk een werknemer zo goed en snel mogelijk laten re-integreren. Belangrijk daarin is duidelijke uitleg en informatie te geven over de Wet verbetering Poortwachter. Dit zodat de werknemer ook begrijpt waarom bepaalde stappen gezet worden en acties uitgevoerd worden. Misschien nog belangrijker is dat werkgever en werknemer zich realiseren dat zij eigenlijk allebei hetzelfde doel hebben. Namelijk een voorspoedig herstel en terugkeer op het werk.

De verzuim specialisten van Buro P&O toetsen elke stap en afspraak aan de Wet verbetering Poortwachter. Wat wij echter nog veel belangrijker vinden is dat elke stap die je samen met werknemer neemt, bijdraagt aan de terugkeer van een gezonde en betrokken werknemer op de eigen of een andere werkplek. Dát is waar onze verzuimbegeleiding op gericht is.

Heb je een zieke werknemer en wil je weten wat de verzuimspecialisten van Buro P&O voor jou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op om jouw casus met ons te bespreken.