Ga naar de inhoud

Personeelsbeleid en arbeidsvoorwaarden

Benieuwd naar onze andere diensten?

Een goed salaris, goede arbeidsvoorwaarden en een goed personeelsbeleid dragen allemaal bij aan betrokken en gemotiveerde werknemers die loyaal zijn aan het bedrijf en het werk.

Een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden

Het ontwikkelen van een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden is belangrijk, ook als je onder een cao valt waarin het salaris en de arbeidsvoorwaarden al geregeld zijn. Je hebt als werkgever namelijk vaak binnen de cao regelingen de mogelijkheid om keuzes te maken of eigen extra arbeidsvoorwaardenregelingen in te voeren. Daarbij is het wel van belang om goed in de gaten te houden dat je wat betreft personele kosten niet “te duur” wordt. Echter betrokken, gemotiveerde en loyale werknemers mogen natuurlijk ook wat kosten, want die leveren vaak meer op.

De drie ingrediénten voor loyale werknemers

Vraag hulp een aan P&O adviseur

Zoek samen met de P&O adviseurs van Buro P&O naar het juiste pakket aan arbeidsvoorwaardenregeling, werkafspraken, huisregels en gedragsregels. Indien gewenst leggen we dit vast in een personeelshandboek.

Een goed personeelsbeleid gaat verder dan alleen arbeidsvoorwaarden en huis- en gedragsregels. Je hebt een visie nodig op ‘personeel’ en ‘management’ dat aansluit bij de visie en doelen van de organisatie. Vervolgens is het belangrijk om dit over te brengen op leidinggevenden en werknemers, zodat ze niet alleen betrokken zijn, maar ook werken in het belang van het bedrijf en daar tegelijkertijd energie van krijgen. Waardering en eigen verantwoordelijkheid spelen daarin een cruciale rol.

Laat jezelf of je leidinggevende coachen om de visie op personeel en management op de juiste manier in de praktijk te brengen en de doelen van de organisatie te realiseren. Ook daarvoor kun je bij Buro P&O terecht. Dus wil je aan je bedrijf en je werknemers een positieve ‘boost’ geven of wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Geef je bedrijf een boost