Ga naar de inhoud

Urenregistratie

Wil je meer te weten komen over SimpleTime?

Ons eigen urenregistratiesysteem

Met SimpleTime biedt Buro P&O bedrijven de mogelijkheid om een digitale urenregistratie, verzuim- en verlofregistratie bij te houden van de werknemers. Werknemers kunnen de eigen uren registreren in SimpleTime. De leidinggevende moet de uren controleren en accorderen. Daarna worden de uren per periode (maand of 4 weken) automatisch verwerkt in de salarisadministratie.

Met SimpleTime krijg je inzicht in de uren die werknemers gewerkt hebben. Ook het verlof dat werknemers opbouwen en opnemen en de uren die een werknemer afwezig is geweest door verzuim zijn zichtbaar.

SimpleTime is op maat in te richten voor elk bedrijf en eenvoudig in gebruik. Je kunt verschillende urentypes aanmaken en toevoegen aan de urenstaten van werknemers. Denk bijvoorbeeld aan speciale urentypes zoals toeslaguren of opleidingsuren. 

Klantverhaal

“Altijd was ik in de weer met briefjes en notities. En steeds weer kreeg ik vragen van werknemers over hun verlofuren. Niemand wist precies hoeveel verlofuren ze nog hadden en dat gaf veel onrust. Op een gegeven moment heb ik besloten om een urenregistratiesysteem aan te schaffen en toen kwam ik uit bij SimpleTime.

Juist omdat het simpel is, er geen heel planningssysteem aan vast zit en het snel en eenvoudig ingericht voor ons wordt door Buro P&O. Met simpele instructievideo’s konden mijn werknemers direct zelf aan de slag om de eigen uren te registreren en ik kon snel en eenvoudig de uren controleren en goedkeuren. Iedereen had vanaf dat moment inzicht in de eigen uren en het verlof.”

Altijd een actueel overzicht

Vakantieverlof waar werknemers recht op hebben wordt automatisch berekend. Daarin wordt een onderscheid gemaakt tussen wettelijk vakantieverlof en bovenwettelijk vakantieverlof. Onderaan elke urenstaat kan de werknemer zien wat zijn of haar verlofsaldi zijn voor dat jaar.

Ook bestaat de mogelijkheid om een systeem van tijd-voor -tijd uren in te richten. Werknemers kunnen dan kiezen om meer gewerkte uren op te sparen. In ruil daarvoor kunnen zij een moment extra verlof opnemen. Bovendien wordt de opbouw, de opname en het saldo aan tijd-voor-tijd uren weergegeven in het verlofoverzicht. Dus werknemers hebben altijd een actueel overzicht van hun verlofuren.

Eenvoudig en snel

Werknemers kunnen per dag zelf de urenregistratie bijhouden. En elke week kunnen de uren worden ingestuurd voor controle en goedkeuring. Wanneer een werknemer een urenstaat instuurt, ontvangt de leidinggevende een signaal per e-mail.

De urenstaten kunnen eenvoudig en snel worden gecontroleerd en goedgekeurd. Heeft een werknemer de eigen uren niet goed geregistreerd? Dan kan de weekstaat eenvoudig worden afgekeurd. Je kan zelfs een toelichting geven op wat niet correct is. Deze toelichting ontvangt de werknemer in een e-mail.

Op het moment dat de leidinggevende een urenstaat goedkeurt, verwerkt SimpleTime de uren in de rapportages en verlofoverzichten.

Altijd en overal beschikbaar

Per salarisperiode maakt SimpleTime automatisch rapportages op bedrijfsniveau en werknemer niveau. Bovendien zijn deze te zien op het dashboard van de werknemer, op het niveau van een afdeling of voor het hele bedrijf.

SimpleTime biedt een compleet en op maat in te richten urenregistratiesysteem. Zo kunnen werknemers altijd en overal inloggen in SimpleTime om urenstaten in te vullen. Ook kunnen zij eenvoudig verlofsaldi inzien of weekstaten aan te passen. Bovendien kunnen leidinggevende altijd en overal urenstaten controleren, goedkeuren of afwijzen. Daarnaast kunnen zij actuele rapportages inzien en inzicht te krijgen in verzuim en verlofuren van werknemers.

Heb je nog vragen over SimpleTime en de mogelijkheden voor jouw bedrijf?