Ga naar de inhoud
personeelszaken

Personeelszaken

Naast de personeelszaken regelen wij ook de salarisadministratie, uren-, verzuim- en verlofregistratie en verzuimbegeleiding van onze klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Personeelszaken is een containerbegrip voor van alles en nog wat dat een werkgever moet of wil regelen rondom het hebben van werknemers. Buro P&O neemt dit werk graag uit handen van de werkgever. Om een indruk te krijgen wat wij allemaal van je over kunnen nemen, hieronder een kleine greep uit de ondersteuning die wij bieden op het gebied van personeelszaken.

Aannemen werknemers

Als jij ons laat weten dat je een nieuwe werknemer wilt gaan aannemen, dan ondersteunen wij jou bij het regelen van de indiensttreding van deze nieuwe werknemer. Denk bijvoorbeeld aan het bespreken wat voor arbeidsovereenkomst deze werknemer krijgt, voor welke duur en hoeveel uur per week. Ook het doen van aan salarisaanbod kun je met ons bespreken alvorens dit voor te leggen aan de werknemer.

Vervolgens stellen wij voor jou de concept arbeidsovereenkomst op en alle andere documenten en informatie die nodig is om de nieuwe werknemer een compleet en correct aanbod te doen om bij jou in dienst te treden. Jij hoeft dit alleen nog maar te bespreken met de nieuwe werknemer tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

Opstellen arbeidsovereenkomsten, brieven en andere documenten

Wij stellen voor jou juridisch correcte arbeidsovereenkomsten op, zodat jij die alleen nog maar hoeft te bespreken met de werknemer. Indien beide partijen akkoord zijn met de inhoud en afspraken, dan bieden wij de arbeidsovereenkomst aan voor digitale ondertekening.

Ook andere brieven en documenten kunnen wij op deze manier voor je opstellen zodat jij ze alleen nog maar hoeft te bespreken met de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan een brief tussentijdse wijziging arbeidsovereenkomst, een formulier ouderschapsverlof, een werkgeversverklaring, een studieovereenkomst, een aanzegbrief of een brief bevestiging ontslag door de werknemer.

You don’t build a business.

You build people.

And then people build the business.

Digitaal personeelsdossier

Met Loket.nl bieden wij je de mogelijkheid om alle personeelsdossier volledig digitaal bij te houden. Als werkgever heb je toegang tot alle digitale personeelsdossier. Leidinggevende kunnen toegang krijgen tot alleen de personeelsdossiers van de werknemers die onder zijn of haar verantwoordelijkheid vallen.

Ook werknemers krijgen toegang tot hun eigen digitale personeelsdossier via het Werknemersloket. In het werknemersloket kunnen werknemers naast het eigen personeelsdossier inzien, documenten downloaden en afdrukken, ook de loonstroken en jaaropgaven inzien, downloaden en afdrukken.

Online personeelsadministratie

Als bedrijf krijg je de beschikking over een online personeelsadministratiesysteem met signalen op onder andere aflopende arbeidsovereenkomsten en andere belangrijke momenten tijdens het dienstverband van een werknemer, zoals salarisverhogingen, jubilea en verjaardagen. Het bedrijf beschikt over een bedrijfsdossier van waaruit ook documenten, zoals het huisreglement, personeelshandboek of verzuimprotocol, beschikbaar kunnen worden gesteld aan de werknemers.

Benieuwd naar wat het gaat kosten?

Vul de tariefcalculator in!

Toepassen CAO en eigen arbeidsvoorwaardenregelingen

Is er een cao van toepassing bij jou bedrijf? Dan passen wij die toe en verwerken wij deze in informatie en documenten van het bedrijf. Ook adviseren wij over eigen arbeidsvoorwaardenregelingen van het bedrijf en zorgen wij dat regeling bij de tijd zijn en aangepast worden aan veranderingen in wet- en regelgeving. Heb je al een huisreglement of personeelshandboek en verzuimprotocol, dan zorgen wij ervoor dat deze documenten altijd bij de tijd zijn.

Beschik je nog niet over een eigen huisreglement of personeelshandboek en een verzuimprotocol, neem dan contact met ons op om een voorstel te ontvangen om deze op te stellen.

Verzuimregistratie

Ziek- en herstelmeldingen hoef je alleen nog maar aan Buro P&O door te geven. Wij zorgen dat deze geregistreerd worden in de verzuimadministratie en worden doorgegeven aan de arbodienst en/of verzuimverzekeraar. Tevens vragen wij naar de achtergrond van de ziekmelding en adviseren wij direct als je stappen kan of moet ondernemen. Wij signaleren op de verplichtingen uit de Wet verbetering Poortwachter, vragen ziektewetuitkering of WAZO-uitkeringen aan en geven meldingen door aan het UWV. Verslagen van verzuimgesprekken, terugkoppelingen van de bedrijfsarts en andere documenten die zijn opgesteld in het kader van de verzuimbegeleiding slaan wij voor je op in het digitale personeelsdossier van de werknemer.

Ook wanneer sprake is van frequent verzuim, dan signaleren wij dat en informeren wij je hoe hierover het gesprek aan te gaan.

Staat het antwoord misschien al op onze website?

Buro P&O heeft een eigen ontwikkelbank. Hier delen wij al onze kennis om jou te helpen ontwikkelen.

Gevraagd en ongevraagd advies en ondersteuning

Buro P&O neemt jou als werkgever veel werk uit handen die voortkomt uit het hebben van personeel. Ons doel is jou als werkgever of je leidinggevende(n) een betere personeelsmanager te maken. Als werkgever of leidinggevende kun je daarom altijd terecht bij Buro P&O met je vragen over personeelszaken. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies over het aannemen van werknemers, geven of verlengen van arbeidsovereenkomst, salaris en arbeidsvoorwaarden, het houden van functioneringsgesprekken en maken van goede gespreksverslagen.

Altijd beschikbaar en goed bereikbaar

Met alle voorkomende en aan het personeel gerelateerde vragen kun je altijd op elk moment bij ons terecht. Ons team van P&O professionals staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Wij geven praktische en uitvoerbare adviezen en handvatten om het gesprek aan te gaan met je werknemers. Vragen worden door ons zoveel als mogelijk direct beantwoord, doch uiterlijk binnen twee werkdagen.

Wij zijn op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur telefonisch bereikbaar.
Via de mail zijn wij natuurlijk ook buiten kantoortijden bereikbaar.

Wil je meer weten over het uitbesteden van de personeelszaken? Neem dan contact op!